Hybride verwarmingssystemen

1. De koppeling van een warmtepomp met een condensatieketel

Een hybride warmtepomp kan gekoppeld worden aan een condensatieketel. Afhankelijk van de energieprijzen van de gebruikte brandstof voor de ketel en de buitentemperatuur, zal de warmtepomp steeds zoeken naar de goedkoopste oplossing.

Afhankelijk van het type warmtepomp bestaat dit systeem uit een binnen- en een buitenunit. Deze units worden gekoppelod aan een CV-ketel en aan een slimme regeling die op elk moment van de dag kiest voor de voordeligste energie- of warmtebron met het beste rendement.
De warmtepomp zal het overgrote deel van de jaarlijkse warmtebehoefte voor haar rekening nemen. Lukt dit niet omdat het buiten te koud is, dan springt de condensatieketel bij om het water verder op te warmen.

2. De brandstofcel- gascondensatieketel

Dit systeem combineert warmte- en elektriciteitsproductie op de allerkleinste oppervlakte. Het is een compacte en bijzonder energiezuinige oplossing. De brandstofcel werkt op waterstof en lucht, waarbij het waterstof via een omzettingsproces wordt gewonnen uit aardgas alvorens het in de stack wordt opgeslagen. De warmte die bij de stroomproductie ontstaat, wordt gebruikt voor de verwarming en voor het sanitair warm water.

Dankzij de productie en het gebruik van zelf opgewekte stroom, dalen de elektriciteitskosten. Wanneer de warmte, via de brandstofcelmodule geproduceerd, niet volstaat, zal de geïntegreerde gascondensatieketel automatisch ingeschakeld worden. Op deze manier selecteert het systeem voor u steeds de meest voordelige oplossing.

Realisaties

Phone Icon
+32 (0)11 446 774
(elke werkdag 9-12u)
+32 (0)479 64 54 18